Alkoholfri whisky
Vi har redan blivit vana vid alkoholfria öl, vars utbud är enormt på marknaden. Alkoholfria viner dyker långsamt upp i våra butiker och är inte på något sätt sämre än klassiska drycker av denna typ. Nu är det dags för 0% whisky. Vad är alkoholfri whisky – något nytt i världen av 0% drycker?
Alkoholfri whisky – en kuriosa eller en ny kvalitet
Tidigare ansågs 0 % alkohol vara sämre i smaken och ett val av nödvändighet. För närvarande har dock deras kvalitet ökat avsevärt, och nyare typer och märken av 0% alkohol introduceras på marknaden. En av innovationerna som väcker intresset hos kännare och smakare är alkoholfri whisky.
Den för närvarande mest populära 0% whiskyn kommer från Spanien, den “sprit” som produceras där är det vanligaste alternativet till traditionell bärnstensfärgad alkohol. Whissin-experter anser att den har en intressant smak och passar mycket bra med typiska ingredienser i traditionella drycker.
Hur whisky tillverkas 0%
Däremot produceras riktiga “alkoholfria whisky” i Skottland. Ett separat destilleri etablerades där, som producerade högkvalitativa produkter, avslöjade produktionsprocessen. Det visade sig vara mycket komplicerat och invecklat. Ett exempel är destilleriet Glenrothes. Hon använder fjorton olika botaniska extrakt som cayennepeppar, svarta vinbärsblad, kaffir, kamomill, verbena, lagerblad, äpplen och hibiskus, hämtade från lokala källor, för att skapa sin version av alkoholfri whisky.
Processen att göra alkoholfri whisky innebär vanligtvis liknande steg. Dessa inkluderar destillering av ingredienser, mognad på ekfat och utvinning av den karakteristiska smaken och aromen. Uppmärksamheten på produktionen säkerställer att produkterna behåller den smak och upplevelse som förknippas med traditionell whisky.
Hur smakar alkoholfri whisky?
Det finns många alkoholfria whiskyar tillgängliga på marknaden och deras kvalitet ökar. Vissa destillerier producerar till och med 0% bärnstenssprit i lyxkvalitet. De mest populära och även tillgängliga i barer är redan nämnda Wissin, Lyre’s American Malt, Lyre’s Highland Malt, Gnista Barreled Oak och många andra.
Wissin är lätt och söt, men amerikanska produkter har lite mer av det förfinad smak.
Smaknoter, som den rika aromen av vanilj och rostade nötter, är karakteristiska för bourbon. De tillför djup och sötma till denna dryck. Örtaccenter ger den en unik karaktär som kombinerar traditionella smaker med moderna smaker.
Den mjuka och långa finishen gör att smaken av denna alkoholfria bourbon sitter kvar i munnen under en längre tid, vilket möjliggör en full smakupplevelse. Den lätt kryddiga smaken ger den lite kryddighet, vilket är typiskt för bourbon. Svenska Gnista har en spännande, rökig doft.
Smakmässigt beror mycket på tillverkaren. Många av dem gör särskilda ansträngningar för att se till att den alkoholfria whisky som introduceras på marknaden, innovativ och väcker lika stort intresse som kontroverser och motstånd, väcker uppmärksamhet. kännare och gourmeter.
Lämna en kommentar