hur kaviar tillverkas

Kaviar anses vara en av Rysslands symboler och identifieras med en lyxprodukt med ett brett utbud av kulinariska och kosmetiska användningsområden. Hur kaviar tillverkas? Svaret på denna fråga kan ta oss tillbaka till 1100-talet, när kaviar först dök upp i menyn som skapades för Kremls härskande.

hur man gör kaviar
Foto: http://www.vietlifemagazine.com

Rött, svart, norskt, eller kanske vitt eller guld – hur tillverkas kaviar och vad är den gjord av?

Vad är kaviar gjord av? Basen för att producera kaviar är färsk, mogen löjrom av fisk som tillhör familjerna stör, laxfisk eller torsk. Den mest populära typen av kaviar, kallad rysk eller svart, är gjord av störfisk.

stör kaviar
Foto: https://realcaviar.files.wordpress.com

Mogen löjrom kan erhållas från honor av lämpliga fiskarter, oftast stora och flera år gamla. Löjromen siktas sedan genom en speciell sil och saltas sedan på lämpligt sätt. Och här är det värt att notera att den mest utsökta kaviaren inte kan överstiga 5% salthalt.

Detta är en mycket känslig process som endast kan utföras av erfarna arbetare. De mest erfarna utför denna aktivitet i ett dussintal år innan de blir skickliga.

Uppfödning, anskaffning av fisk och slutligen hela processen med tråkig och tidskrävande produktion utgör priset för denna lyxiga delikatess och symbol för Ryssland.

Hur görs kaviar, så känd och uppskattad över hela världen?

hur kaviar tillverkas 1
Foto: www.sterlingcaviar.com

Detta är en process där man förutom tillräcklig saltning av löjromen också måste se till att den dräneras ordentligt. Först då kan delikatessen packas i burkar, burkar och till och med fat.

Den idealiska, ädlaste och bäst tillagade kaviaren bör ha en jämn konsistens och olimmade korn. Det borttagna locket får inte ha några korn på sig och måste vara helt rent.

vad är kaviar gjord av?
Foto: http://30dayadventures.ca

Och även om det antas att du inte nödvändigtvis blir en kaviarälskare från första provningen, kan alla smaka och njuta av det. Lyxiga vardagsaccessoarer finns tillgängliga för alla – det är värt att komma ihåg och… använda dem.

Kaviar har blivit mycket populärt, så priset blir mer och mer överkomligt. Idag kan du i praktiskt taget alla större livsmedelsbutiker köpa en burk läcker löjrom, sitta bekvämt hemma och njuta av dess ursprungliga smak.